Massagetechnieken

Klassieke massage
Van oudsher zijn wij in de westerse wereld het meest bekend met de klassieke of Zweedse massage. Deze massage is gebaseerd op de Westerse geneeskunst. De massage geeft snel verlichting bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrugklachten. Door middel van strijkingen, knedingen, kloppingen en fricties worden spieren losgemaakt.

Met deze massage kun je onder andere het verschil ervaren tussen spanning en ontspanning. En zodoende  kun je je eerder bewust worden van de spanningen die je in je lichaam voelt. Het bewust zijn van deze spanningen helpt je eerder te voelen waneer jouw grens bereikt is en hierop te reageren.

Ook geestelijke spanningen zetten zich vast in het lichaam. Je uiterlijke houding geeft vaak een weerspiegeling van je innerlijke houding. Op het moment dat je een zware last op je schouders meedraagt ga je al snel wat voorovergebogen lopen. De massage kan je helpen dit te herkennen en je prettiger te voelen.

Energetische massage
De energetische massage stamt van oorsprong uit het Oosten. Deze heeft invloed op de energie in je lichaam. Ieder mens heeft een energetisch lichaam, een eigen specifieke verdeling van de energie in je lichaam. Er lopen een aantal energiebanen door het lichaam, meridianen genoemd. Deze energie banen vervoeren de energie door het lichaam. Hierin kunnen blokkades ontstaan. Een energetische massage is een massage met veel zachte strijkingen en aanrakingen die de doorstroming van de energie in je lichaam bevordert. De massage kan dan ook heel opwekkend en vitaliserend zijn.

Een energetische massage is ook te combineren met de chakras. Een chakramassage richt zich op de levensenergie in ons lichaam. In je lichaam heb je een aantal energiecentra (chakras). Chakra betekent letterlijk ‘ronddraaiend wiel’. Zo’n energiecentrum is een werveling van energie in je lichaam, waarmee je in contact staat met je omgeving en de hele kosmos. We hebben zeven belangrijke chakras lopen langs onze wervelkolom: van ons staartbotje tot onze kruin. Deze energiecentra zijn in je lichaam te voelen. Met een chakramassage kun je voelen hoe het in ieder centrum met je is.

Voetreflexmassage
Voetreflexzonetherapie, wat de betere naam is, werd 5000 jaar geleden al door genezers in India en China toegepast. Bij voetreflexzonetherapie is er sprake van een ‘werking op afstand’. Op de voeten bevinden zich de uiteinden van de zenuwbanen en de energiebanen. Door het masseren van deze uiteinden beïnvloeden we het fysiologisch functioneren van de rest van het lichaam.

Zo wordt op de voeten ons hele lichaam weerspiegeld. Iedere zone heeft invloed op een ander deel van het lichaam. Met het aanraken beïnvloeden we de bloedsomloop, lymfestroom en de energiestroom in het gehele lichaam.

Voetreflexzonetherapie kan onder andere helpen tegen reuma, slapeloosheid, gevolgen/bijwerkingen van chemokuren, verstopping, rugklachten, huidklachten, migraine, depressie, angsten, krachteloosheid, vermoeidheid en verminderde weerstand.

Holistic pulsing
Holistic pulsing is een bijzondere behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam hervindt het eigen persoonlijke ritme. Hierdoor komt het lichaam tot rust en innerlijke spanningen kunnen worden losgelaten. Je wordt je bewust van je innerlijke blokkades. En ontstaat er ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft.

Holistic betekent het geheel. Je gehele lichaam wordt geraakt op alle niveau’s. De voortdurende beweging raakt spieren, gewrichten en cellen. Het pulsen heeft invloed op alle stromingen in het lichaam, o.a. de bloedstroom, lymfestroom en energiestroom.

Het ontspant, maakt losser, helpt loslaten en laat je energie weer doorstromen.

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage werkt in op het bindweefsel net onder de huid. De huid is onder te verdelen in verschillende huidzones. De huidzones staan in verbinding met dieper gelegen organen, spieren en gewrichten. Het bindweefsel vormt een volledig vlies o.a. onder onze huid. Hierin liggen de zenuwen die de dieper gelegen delen beïnvloeden. Er is dus sprake van wederzijdse beïnvloeding. Wanneer er inwendig iets aan de hand is, kan een verkleving op de huid als signaal hiertoe optreden. De verkleving vindt dan oplaats op het bindweefsel waardoor de huid minder elastisch is. Door het behandelen van het bindweefsel wordt er ruimte gemaakt onder de huid. Indirect beïnvloeden we dan ook de dieper liggende delen op een positieve manier met de massage.

Door de aanraking kunnen we ons dan ook bewust worden van iets wat er inwendig speelt. Het masseren brengt ons dichter in contact met onszelf, maakt ons meer lichamelijk bewust, zodat we ons ook geestelijk makkelijker bewust worden van wat er speelt.

Stoelmassage
In het werk staat de computer centraal. Iedere werkgever is dan ook bekend met (of bevreesd voor) klachten als tennisarmen, rugpijnen, RSI en hoofdpijnen. Heeft u op het werk last van typische klachten die hiermee te maken hebben?

Stoelmassage helpt. Een massage van twintig minuten, makkelijk in een korte pauze op het werk tussendoor te doen. Eens in de twee weken en verdere klachten worden voorkomen. Werknemers voelen zich fitter en zijn veel alerter tijdens het werk. Bij een wekelijkse frequentie blijken klachten zelfs geheel te verdwijnen. Minder ziekteverzuim en meer effectieve werknemers, welke werkgever droomt hier nu niet van.

Stoelmassage is passend in uw ARBO-beleid en aftrekbaar als personeelskosten. Daarnaast kunt u via de belastingdienst eveneens fiscaal voordeel op behalen.