Ik ben Anne Cornelissen, 48 jaar (1975) en gedurende mijn studerende en werkzame leven steeds geïntrigeerd door het menselijk lichaam en beweging. In eerste instantie meer fysiek. Hoe werkt ons lichaam en wat kunnen we doen om het zo veel mogelijk te ondersteunen. In de loop van de jaren ben ik het geestelijk welzijn in mijn visie gaan betrekken.

Na gestart te zijn op de sportacademie (CALO, Zwolle) vond ik mijn passie in de bewegings-agogiek en -therapie. Als afgestudeerd bewegingstechnoloog (HH, Den Haag) lag mijn ambitie in het optimaal mobiliseren van mensen. Tijdens een werkstage in Ethiopië ervaarde ik het belang van intrinsieke motivatie van mensen om tot bewegen te kunnen blijven komen. Ondanks zeer belemmerende handicaps en primitieve omstandigheden bleken mensen met aangepaste hulpmiddelen en geloof in zichzelf in staat om hun leven weer perspectief te geven. 

In de loop van de jaren ben ik mij verder gaan specialiseren in de bewegingstechnologie door het ontwerpen en uitvoeren van fysieke aanpassingen en hulpmiddelen. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben realiseerde ik mij steeds beter dat het menselijk lichaam ons meer te vertellen heeft. Hulpmiddelen kunnen ons prima ondersteunen, maar de echte wijsheid ligt in onszelf. 

In 2006 gooide ik het roer om en startte ik met de 4-jarige opleiding Massagetherapie (Holos, Utrecht) en begon ik mijn praktijk voor Holistische Massage. Na het eerst verhelpen van de lichamelijke klachten door het maken van aanpassingen, ben ik meer gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft.

Ik ontdekte door te luisteren naar de ervaringen van mensen in hun ziek zijn steeds duidelijker dat ziek zijn niet leuk is, maar ons ook vaak iets te brengen heeft als we ernaar luisteren. Door te luisteren naar wat het lichaam vertelt kunnen we de kracht in onszelf ontdekken. Door hier met onze aandacht naar toe te gaan kunnen we een nieuwe balans vinden en nieuwe energie opdoen om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en relaties te vernieuwen en intenser te ervaren. 

Verdere specialisatie realiseerde ik middels opleidingen tot gecertificeerd stoelmasseuse (2009, Massage-academie Apeldoorn), als gecertificeerd Rots en Watertrainer (fysiekpsychische weerbaarheidstraining voor jongeren, Gadaku-instituut 2009), kindertherapeutisch masseuse (2013, HOLOS Academie voor massagetherapie).

Naast alle menselijke aandacht die ik op wil brengen voor anderen, weet ik me ook heerlijk te ontspannen met lange wandelingen, kamperen, schilderen en sporten.