Therapieën

Holistische massagetherapie is voor iedereen weer anders. Belangrijk is om te ontdekken wat er voor u onder uw klachten speelt. Ik zal met u in een intake van 15 minuten, kijken wat uw behoeftes zijn en wat ik voor u kan betekenen. We drinken een kop thee om even ‘aan’ te komen en de ruimte te maken om te gaan ervaren. Dan kiezen we een soort massage, zie voor meer info de massagetechnieken, die bij uw situatie past en aansluit op uw persoon. Na de massage bespreken we wat de massage bij u teweeg heeft gebracht.

Holistische massagetherapie is een traject waarin we meerdere sessies inplannen, waarin we steeds verder zullen verdiepen en dichter bij de kern zullen komen. In de volgende sessie zal ik met u bespreken wat de sessie met u heeft gedaan en wat er op dat moment bij u speelt.

Kijk voor meer informatie over mijn visie op de pagina holistische massagetherapie.

De aanraking is belangrijk om in contact met uzelf te komen en te ervaren wat er speelt. Hierbij is de directe aanraking belangrijk. Tijdens de sessies houdt u uw ondergoed aan. U bepaalt zelf waar u zich veilig bij voelt. Het holistic pulsen en de stoelmassages worden bijvoorbeeld met de kleren aan gedaan.

Voor kinderen is het nog belangrijk om de veiligheid te ervaren voordat ze zich ‘bloot’ geven. De sessies worden dan ook rustig opgebouwd, in het tempo van het kind.

Ik vraag u om voor de aanvang van de kindertherapie, het liefst samen met uw kind, een vragenlijst in te vullen om zicht te krijgen op de situatie van uw kind en zijn mogelijke behoeftes.

Een therapie sessie voor een kind duurt 45 minuten. In de eerste sessie beginnen we met een kennismaking. Ik zal op een voor het kind begrijpelijke manier, aansluitend op zijn belevingswereld, uitgeleggen wat we gaan doen. Voor de jonge kinderen beginnen we met een oefening, spel of verhaaltje. Hierna zal ik een korte massage geven en bespreken we met uw kind wat hij/zij ervaren heeft. Tijdens de therapiesessies zal altijd een van de ouders aanwezig zijn.