Breng je energie in balans

De Ankh is een eeuwenoud teken. De oude Egyptenaren werkten hiermee. Het woord Ankh betekent leven of levenskracht. De heilige geometrie van de Ankh is het symbool van leven en kracht. De Ankh geeft de verbinding weer tussen het stoffelijke van het kruis en het geestelijke van de cirkel. De Ankh is een sleutel van heling, die de vorm van het menselijk lichaam uitbeeldt, en daarmee de blauwdruk van een heel en gezond lichaam in zich draagt. Het oog van de Ankh stelt een hoofd voor, met daaronder horizontaal de armen en verticaal de benen. Daarom hebben sommige Ankhen ook twee lossen benen, die als een stemvork werken. De Ankh is een symmetrisch figuur, dat onder andere de kruislingse aansturing van de lichaamshelften door de twee hersenhelften uitbeeldt en kan helpen met de uitlijning van het zenuwstelsel.

Hoe werkt een Ankh?

In de Ankh komen het hemelse en aardse samen. Healing met de Ankh werkt dan ook op de fijnere subtiele energie van je lichaam en is een toegangspoort voor diepere heling. Alhoewel de Ankh vooral bekend is uit Egypte, werd deze ver daarvoor al gebruikt, zoals in de tijd van Atlantis en Lemurië. In Egypte werd de Ankh afgebeeld bij het hoofd van farao Achnaton (Akhenaten / Amenhotep IV). Ondanks dat op de Egyptische wandreliëfs de farao’s en goden vaak werden afgebeeld met een Ankh, is er in heel Egypte nooit één in het echt terug gevonden en dat is niet zomaar. De Ankh werkt als een versterker van energie. Die energie kan zowel positief als negatief worden ingezet, voor creatie of destructie. Het werken met de Ankh vraagt dus een groot verantwoordelijkheidsbesef, waarbij respect en zuivere intenties geëerbiedigd dienen te worden. Omdat de mensheid na het uiteenvallen van de Egyptische dynastieën niet meer verantwoordelijk kon omgaan met de grote krachten van de Ankh, werden de Ankhen gedematerialiseerd.

Het opruimen van trauma’s

We leven in een bijzondere tijd. De energie is aan het veranderen. Verander mee. Jij doet iedere dag ervaringen op en je hebt in je leven heel veel ervaringen opgedaan. Je lichaam slaat al die ervaringen op. Het lichaam helpt je te herinneren aan alles wat je nog niet goed verwerkt of geheeld hebt. Deze trauma’s, verdriet en emoties bewaar je in je lichaamscellen en kunnen zich uiteindelijk ook in je fysieke lichaam manifesteren. Hierdoor kunnen cellen, organen en weefsels niet vrij meer werken en wordt je ziek.Trauma’s die jij in je leven hebt opgedaan en trauma’s die al generaties van invloed zijn mag je gaan loslaten. Die kosten je dagelijks heel veel energie. Energie die je liever anders zou besteden. In de behandeling wordt je je bewust van wat deze emoties en oude pijn met je doet. De energetische behandeling met de Ankh helpt je om los te laten waardoor je weer vrij kan zijn.

Herken jij

 • Fysieke klachten of spanningen?
  • Last van schouderklachten of rugpijn maar je weet je niet waar dit vandaan komt.
 • Zit je veel in je hoofd en blijf je maar piekeren?
  • In je hoofd blijf je maar bezig, maar het is lastig voor je om contact te maken met je lichaam en te vertrouwen op je intuïtie.
 • Ben je gestrest, vermoeid of overprikkelt?
  • Misschien heb je moeite om je grenzen aan te geven.
 • Voel jij dat de energie niet is wat het zou kunnen zijn?
  • Energie die je liever anders zou besteden.
 • Klaar voor een innerlijk proces?
  • Ben je klaar met de overtuigingen die jou belemmeren om je volledige potentieel te leven.
 • Wil jij je vrij voelen en leven vanuit vrije wil?
  • Je bent eraan toe om oude ballast los te laten zodat er ruimte komt voor nieuwe ervaringen.

Hoe ziet een energetische behandeling met de Ankh eruit?

Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de behandeling mag je de kleren aanhouden en hoef je alleen maar te ervaren wat er in je lichaam gebeurt terwijl met de Ankh de energie die je belemmert wordt opgeruimd. Oude trauma’s en de emoties die je omtrent dit trauma nog vasthoudt mogen worden losgelaten. Je wordt je hierbij bewust van de invloed van de emoties die je vasthoudt en wat dit met je doet. We schonen jouw energie op, zodat je gemakkelijker deze oude patronen los kan laten. Na de behandeling voel je je veel meer geaard en in je lichaam en ook gelijk lichter van alles wat je hebt mogen loslaten.